Managed hosting door True

Beheer-specificatie Intel wint aanhang

 

Intel heeft zeventien hardwarebedrijven en zes softwarefirma's gerekruteerd voor diens Wired for management-initiatief (WFM).

Deze specificatie moet het beheer van PC's vereenvoudigen en daardoor goedkoper maken. WFM is deels gebaseerd op de architectuur van de Net PC, maar Intel probeert het ook naar de markt voor mobiele computers te brengen. Onder de zeventien aangesloten hardwarefabrikanten bevinden zich ook een aantal notebook-producenten.
De chipgigant heeft een basisspecificatie uitgeschreven die nu wordt ondersteund door onder andere AST, Dell, IBM, Acer, Compaq, HP, Gateway 2000 en Toshiba. De meewerkende softwareleveranciers zijn onder andere Computer Associates, IBM's Tivoli en Platinum Technology. Deze bedrijven hadden enkele weken geleden al een overeenkomst met Intel gesloten voor de ondersteuning van diens Landesk-software. Opvallend is dat Microsoft nog ontbreekt op de lijst van ondersteunende bedrijven.
De gerekruteerde hardware- en software-firma's testen en ontwikkelen nu diverse producten voor het eenvoudig beheren en combineren van PC's. Deze artikelen omvatten in totaal 89 verschillende platformen en moeten in de komende maanden uitkomen. Daarnaast hebben ruim twintig oem-fabrikanten het afgelopen kwartaal al WFM-compatibele desktops en laptops aangekondigd. Hieronder bevinden zich AST, Dell, IBM en Toshiba.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1415353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×