IBM verliest markt voor mainframes

IBM heeft in het vierde fiscale kwartaal van 1997 terrein verloren op de markt voor mainframes.

Gemeten naar capaciteit, in aantal MIPS: Million Instructions Per Second, groeiden de leveranties, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, slechts met 25 procent. Terwijl IBM de laatste jaren een gebruikelijke groei van 50 tot 60 procent realiseerde. De huidige teruggang heeft volgens Gartner Group een vermindering in omzet van ongeveer 6 tot 10 procent over 1997 tot gevolg.
Hitachi en Ahmdal/Fujitsu zijn de concurrenten die met technologisch hoogwaardige producten IBM de loef afsteken. Hitachi kwam eind 1997 succesvol met de hoog presterende Skyline/M2000 op de markt en Ahmdal komt in de eerste helft van dit jaar met een tweede generatie CMOS-product. IBM levert de moderne CMOS-technologie pas vier tot zes maanden later. Gartner verwacht dat de mainframeresultaten daarmee onder druk blijven staan. IBM zal daarom scherper op prijs moeten concurreren.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.