Grafiek: Marktaandeel PC-leveranciers 1999

Wereldwijd zijn er in 1999 volgens onderzoeksbureau Dataquest 21 procent meer PC's verkocht dan in het jaar daarvoor. Marktleider is en blijft Compaq, dat ruim 15 miljoen systemen afzette.

Dell komt echter met rasse schreden naderbij. Ten opzichte van 1998 nam het marktaandeel van Compaq met een half procent af, terwijl de naaste concurrent het aandeel met 1,9 procent zag toenemen. In de Verenigde Staten staat Dell inmiddels op de eerste plaats.
IBM staat weliswaar op de derde plaats, maar ziet het marktaandeel verder afnemen met 0,3 procent. HP en Gateway zijn de runner-up's met groei van respectievelijk 0,6 en 0,4 procent. Packard Bell NEC is echter de grootste verliezer met een marktaandeel dat 1,1 procent lager ligt dan het jaar hiervoor. Opvallend is dat de zeven grootste namen slechts de helft van de wereldmarkt in handen hebben. Kleinere A-merken en lokale klonenbouwers nemen een even groot deel voor hun rekening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Henk Boot