Managed hosting door True

Pentium II ligt zwaar onder vuur

 

Chipfabrikanten Advanced Micro Devices (AMD) en Cyrix ontplooien dit jaar elk agressieve processor-strategieën om de multimedia-markt voor PC's te veroveren.

Hierbij mikken de twee vooral op een prijsondermijning van Intels Pentium II-processoren. Tot nu toe concentreerden AMD en Cyrix zich op de markt voor goedkope chips die relatief licht werk verrichten. Tegen de tweede helft van 1998 komen de twee bedrijven elk met een nieuwe processor die de snelheid van een Pentium II combineert met gespecialiseerde rekenkracht voor audio en 3D-beeldverwerking. De verkoopprijs wordt bewust onder het niveau van soortgelijke processoren van Intel gehouden.
AMD, Cyrix en een derde chipproducent, Centaur Technology, onthullen binnen enkele weken een eigen standaard-instructieset voor driedimensionale beelden. Deze extensies zijn een directe uitdaging voor de toekomstplannen die Intel met diens MMX-technologie heeft. Microsoft zou de alternatieve instructieset van AMD, Cyrix en Centaur ondersteunen.  JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1421632). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×