Lucent fabriek naar Neways en Detron

Neways Electronics en de sterk expanderende Detron groep gaan de productievestiging van Lucent Technologies in Huizen overnemen. Beide partijen hebben daartoe in principe overeenstemming bereikt. Neways en Detron willen de fabriek onderbrengen in een nieuw op te richten joint venture.

De overname van de oude Philips/AT&T-fabriek te Huizen moet per 1 maart een feit zijn. Lucent had een paar maanden geleden al aangekondigd van de productiefaciliteit af te willen. Als geen koper zou worden gevonden dan was de vestiging begin volgend jaar gesloten. Bij Lucent in Huizen werken momenteel zeshonderd mensen.

Snelle groei

De Detron groep behoort tot de snelst groeiende bedrijven voor engineering, IT-diensten en technische dienstverlening in Nederland. Volgens de flamboyante directeur/oprichter George Banken is Detron zelfs de snelste groeier op dit gebied. Banken is vastbesloten op het vlak van telecommunicatie uit te groeien tot een grootmacht. Zo zoekt en verwerft hij opstelpunten voor (mobiele) communicatie-netwerken.
Via de overname van de Lucent-fabriek hoopt hij kennis en vooral bekwaam personeel op telecom-gebied te kunnen verwerven. De Brabantse ondernemer wil ook op een breder terrein van technische dienstverlening actief worden.
Detron behaalde vorig jaar een omzet van ongeveer 190 miljoen gulden. Dit jaar moet dat zeker 50 procent hoger liggen. Het bedrijf overweegt op termijn een beursnotering aan te vragen. Naast Blanken hebben Nesbic en Dinvest een minderheidsbelang in de onderneming. Ruim een jaar geleden werd de Meijsen groep met ruim zeshonderd medewerkers en 85 miljoen omzet overgenomen.
Neways is een beursgenoteerde onderneming die vooral actief is in de industriële elektronica.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.