Netwerkcomputer geen gevaar voor PC

De netwerkcomputer (NC) vormt geen bedreiging voor de plaats van de PC in grote bedrijfsnetwerken. Dit blijkt uit een rapport dat Benchmark Research vorige week onthulde. Het onderzoeksbureau interviewde, in opdracht van PC-fabrikant Compaq Computer, vierhonderd IT-managers bij bedrijven met meer dan 250 PC's.

Volgens het Britse bureau ziet 75 procent van de IT-managers geen rol voor de NC als vervanger van de PC. Ongeveer 72 procent verwacht niet dat zij binnen de komende twee jaar overgaan tot de aanschaf van NC's. De NetPC wordt echter door 44 procent van de IT'ers wel gezien als een levensvatbare PC-vervanger. Ruim 30 procent van de ondervraagde automatiseerders ziet als voornaamste voordeel van de NC het breken van Microsofts greep op de PC-markt. Deze opvatting komt voort uit de angst dat organisaties te afhankelijk worden van de Amerikaanse softwaregigant, aldus Benchmark.
Overigens is zeker de helft van de ondervraagden er niet van overtuigd dat gebruik van NC's de totale IT-kosten omlaag brengt. Tweederde is zelfs van mening dat het herschrijven van bestaande applicaties de voornaamste kostenpost is bij de implementatie van NC's. De voornaamste nadelen van de NC zijn een verminderde flexibiliteit en de noodzaak hardware te vervangen, concludeert het rapport.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.