Digital Unix gaat ook naar Merced

Computerfabrikanten DEC en Sequent vertalen Digital Unix naar het 64-bit platform van Intel. De Merced-processor wordt het eerste product op basis van deze architectuur. De uiteindelijke 64-bit versie van Digital Unix draagt elementen van Sequents PTX-besturingssysteem in zich en biedt een nauwe samenwerking met Microsofts Windows NT.

Volgens onderzoeksbureau Gartner biedt deze samenwerking DEC de kans om diens Digital Unix, dat het volgens Gartner 'verwaarloosd' had, verloren terrein te laten herwinnen. Het verbeterde Digital Unix wordt eind volgend jaar in de markt gezet. Digital zal de rechten op deze Unix-variant in handen houden.
Gartner voorziet een goede 64-bit toekomst voor huidige gebruikers van Sequents PTX, samen met een migratiepad naar een meer gebruikte Unix-variant. Enige weken geleden onderhandelde Sequent nog met Sun over een samenwerking aan diens vertaling van Solaris naar IA-64. Sequent had echter nog twijfels over de robuustheid van dat besturingssysteem en Suns trouw aan het Intel-platform.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.