Apple paait it-professional

Ondanks consumentengerichte aankondigingen op MacWorld

Apple richt zich serieuzer op de it-professional. De Macintosh-fabrikant, die vorige week op de MacWorld-beurs een reeks consumentenproducten introduceerde, heeft een nieuw websitesegment geopend voor beheerders en ontwikkelaars.

Mac-tijdschrift
Nederland en België zijn binnenkort een nieuw Macintosh-tijdschrift rijker. De website http://MacFreak.nl lanceert na bijna een jaar voorbereiding MacFreak Magazine, gericht op de eindgebruiker. Het tweemaandelijks te verschijnen blad is aanvankelijk alleen via de website en bij enkele Apple-dealers te verkrijgen. De aanstaande eerste editie biedt artikelen over onder meer de ingewanden van de G5 iMac, versie 7 van Microsofts emulatiepakket Virtual PC (gekocht van Connectix), usb-sleutels voor systeembeveiliging en kleurinstellingen en -echtheid.
Deze IT Pro-sectie opent met enkele klantencases en ander marketingmateriaal, maar biedt ook configuratiehandleidingen en andere 'white papers'. Dit omvat informatie over bescherming tegen indringers (intrusion protection) en integratie met Microsofts beheeromgeving Active Directory voor Mac-clients en -servers.
De sectie biedt ook links naar externe bronnen, zoals de Mac OS X-beveiligingsgids van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA (National Security Association). Minpuntje is dat de Apple-site direct naar het pdf-bestand linkt, wat de NSA echter alleen via een eigen pagina met de gebruikersovereenkomst toestaat. Onder de verwijzingen bevinden zich ook sites met Mac-nieuws - echter niet de bekende geruchtensites - en informatie over integratie met Windows.
Daarnaast bevat de site ook online-seminars en onder 'Resources' kunnen hulpmiddelen worden gedownload. Die tools zijn gerangschikt naar de diverse sub-doelgroepen (zoals ontwikkelaars, netwerkbeheerders en Unix-systeembeheerders) en functies (zoals webapplicaties, databases, webhosting, mailservers, desktopbeheer en directory services). Discussieforums en ondersteuning zijn ook aanwezig.

Meer aandacht

Apple besteedt hiermee meer aandacht aan de it-professional. Het bood de afgelopen jaren, zeker sinds de overstap naar het op Unix-variant FreeBSD gebaseerde Mac OS X, wel producten voor de zakelijke markt, maar de nadruk leek meer en meer op de consumentenmarkt te liggen.
De MacWorld-conferentie, die vorige week plaatsvond in San Francisco, was daar weer een toonbeeld van. Apple-topman Steve Jobs onthulde daar - zoals reeds verwacht - de laaggeprijsde Mac die wordt geleverd zonder monitor en toetsenbord, Mac mini geheten. Berichten daarover deden al de ronde en waar rook is, is vuur. Verder presenteerde Jobs de iPod shuffle, kleiner en gebaseerd op flashgeheugenchips, de nieuwe '05-versie van consumentensoftware iLife en het nieuwe productiviteitspakket iWork '05 met tekstverwerker Pages.
Begin deze maand onthulde Apple wel enkele nieuwe producten voor enterprise-gebruik. Dit zijn nieuwe uitvoeringen van de platte Xserve-server met één 2,0 GHz of twee 2,3 GHz G5-processoren en SAN-bestandssysteem (storage area network) Xsan. Dat opslagbestandssysteem voor Mac OS X en de Xserve RAID-opslagservers zijn in april vorig jaar aangekondigd.< BR> 
Voor meer informatie, zie: http://www.apple.com/itpro

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.