Windows 98 opnieuw in de wachtkamer

De uiteindelijke lancering van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 98 zal naar verwachting pas medio volgend jaar plaatsvinden.

Het nu lopende juridische onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar koppelverkoop van Microsofts browser met diens besturingssystemen, zal grote invloed hebben op de definitieve vorm van Windows 98. De browser is namelijk door-en-door geïntegreerd in dat besturingssysteem. Zo is zelfs de helpfunctie geheel in de web-taal Html geschreven en alleen toegankelijk met een browser.
Microsoft zelf houdt vol dat het Windows 98 volgens plan vóór juli dit jaar zal lanceren. Op dit moment heeft het bedrijf 100.000 thuisgebruikers in de Verenigde Staten en Canada benaderd om de derde bèta-versie van Windows 98 testen. Microsoft vraagt hiervoor 40 dollar per exemplaar. Deze testversie van het nieuwe besturingssysteem moet op 16 februari algemeen beschikbaar zijn. Het was oorspronkelijk de bedoeling om dit proefproduct voor het einde van vorig jaar te lanceren.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.