Opera lanceert derde versie browser

Terwijl Microsoft en Netscape elkaar juridisch bevechten, komt het privé-bedrijf Opera Software (http://www.operasoftware.com) met de derde versie van zijn Opera-browser op de markt.

De Noorse firma beweert dat deze browser gebruiksvriendelijker is dan die van zijn rivalen en bovendien slechts een fractie van de geheugen- en systeemeisen heeft. De huidige versies draaien op DOS 5, Windows 3.1 en hoger, Windows 95, Windows NT 3.51 en OS/2 en zijn verkrijgbaar in het Engels, Noors, Zweeds, Duits en Spaans.
Deze browser gebruikt slechts 2 megabyte geheugen en draait al op een PC met 4 megabyte geheugen en een 80386SX-processor. De voornaamste mogelijkheden van Opera 3.0 zijn de éénknops-optie om webpagina's te vergroten of verkleinen, het openen van meerdere browser-vensters tegelijkertijd en een volledige besturing via het toetsenbord. De fabrikant beweert dat deze laatste optie vooral van belang is voor gehandicapte gebruikers.
Verder bevat Opera 128-bit cryptografie en ondersteunt het Javascript en versie 2 en 3 van het beveiligingsprotocol Secure Sockets Layer. Het bedrijf werkt nu aan vertalingen in het Italiaans, Afrikaans en Frans. Versie 4 van deze webbrowser moet in het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen en ondersteunt dan ook Java.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.