Microsoft gaat Apple ondersteunen

Microsoft heeft Apple Computer een hart onder de riem gestoken met de aankondiging van een nieuwe produktdivisie die speciaal voor de Macintosh software gaat ontwikkelen. Voor deze tak maakt de software-ontwikkelaar minimaal honderd mensen vrij.

Medio vorig jaar werd door ingewijden al gefluisterd dat Microsoft heimelijk een team van Apple-specialisten had gevormd. De recente stap vormt voor Apple een welkome ondersteuning in de strijd het vertrouwen van andere ontwikkelaars te behouden. Microsoft blijkt voldoende vertrouwen te hebben in de commerciële toekomst van de Macintosh.
Dit laatste wordt ondermeer bevestigd door de vrijgave van de bèta-versie van Microsoft 'Frontpage 1.0 Web publishing en beheer' voor de Mac. Via de site van Microsoft is deze gratis binnen te halen. De definitieve versie komt in maart beschikbaar. Frontpage 1.0 biedt ondermeer de mogelijkheid rechtstreeks html-code aan te passen. Andere voordelen zijn de platform-onafhankelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid. Het creëren van wysiwyg-tabellen en frames waarmee web-informatie duidelijk en overzichtelijk kan worden overgebracht, is volgens Microsoft vrij gemakkelijk geworden.

Marimba

Verder gaat Apple samenwerken met Marimba bij de verdere ontwikkeling van software. Marimba heeft software ontwikkeld waarmee via Internet 'content' kan worden verstuurd naar gebruikers die dat op prijs stellen als het ware het televisie.
Deze twee aankondigingen vallen echter in het niet bij de deal die werd sloten met Next. Deze samenwerking moet eind dit jaar leiden tot een nieuw besturingssysteem voor de Mac. Volgens het adviesbureau Gartner vereist dit een nauwkeurig balanceren. Apple moet voor het nieuwe besturingssysteem de hardware aanpassen. Daarbij loopt men het risico dat potentiële afnemers terughoudend zijn in afwachting van de nieuwe machines. Verder moet men zorgen dat de oude software zonder al te veel problemen ook op het nieuwe besturingssysteem werkt. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.