Canon verliest vertrouwen in Apple

Canon verkoopt zijn aandeel van twintig procent in het onlangs door Apple overgenomen bedrijf Next Software. De aandelen worden niet verruild voor Apple-aandelen, maar aan Apple verkocht. Canon heeft hiertoe besloten omdat het geen vertrouwen meer heeft in Apple. Volgens Kimihide Takano, analist bij Kleinwort Benson, wordt Apple een steeds minder belangrijke speler op de PC-markt. "Het bedrijf is inmiddels gezakt naar een marktaandeel van 6 procent. Canon wil daarom niet investeren in Apple, en heeft liever klinkende munt voor de Next Software-aandelen."

Verder trekt Canon zich terug uit de directe PC-produktie en heeft deze uitbesteed aan Taiwanese fabrikanten. Zij produceren voortaan Canon-merkcomputers. Tevens heeft Canon plannen bekendgemaakt om te beginnen met de produktie van hoogwaardig silicium. Met dit silicium kunnen geïntegreerde circuits worden gemaakt die veel meer data kunnen verwerken dan conventionele chips. De silicium-fabriek wordt gebouwd in Hiratsuka, een plaats ten zuiden van Tokio. Met deze investering is een bedrag van ruim vijfentwintig miljoen dollar gemoeid. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.