Fusie LG Semicon en Hyundai vindt toch nog doorgang

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG doet uiteindelijk toch zijn belang in de chipfabrikant LG Semicon over aan Hyundai Electronics. De onderneming heeft lange tijd medewerking geweigerd. LG ging overstag na een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Kim Dae-jung.

Het Amerikaanse adviesbureau Arthur D. Little, dat het lang uitgestelde samengaan begeleidt, had eerder geadviseerd de gefuseerde chipafdelingen van Hyundai en LG onder leiding van de eerstgenoemde te laten vallen. Hyundai zou een meerderheidsbelang in het gecombineerde bedrijf krijgen. LG, dat aanvankelijk beloofde zich neer te leggen bij een beslissend advies van Little, steigerde plotsklaps. Het bedrijf dreigde met een rechtszaak tegen de adviseur wegens 'misvormde en oneerlijke inschatting' van de verhoudingen tussen de twee bedrijven en de geplande fusie.
De Koreaanse overheid en de banken hebben vervolgens financiële druk uitgeoefend op LG. De overgang maakt deel uit van de nationale sanering die Korea wil uitvoeren om de economie na de Azië-crisis te versterken. "We willen geen obstakel zijn in de industriële hervorming", luidt nu de verklaring van het berustende LG. Het concern bezit 71 procent van de aandelen van de Semicon-dochter. De rest is in handen van minderheidsaandeelhouders.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker