Managed hosting door True

Saudische prins investeert in Teledisc

 

De Saudische prins en multimiljonair Alwaleed bin Talal investeert een niet onthuld bedrag in Teledisc. Dit bedrijf van Microsoft-directeur Bill Gates werkt ondermeer aan een wereldomspannend satellietnetwerk dat hoge-snelheidsverbindingen moet bieden voor ondermeer Internet-toegang.

"Prins Alwaleed investeert in een gezamenlijk project met Teledisc voor de financiering en lancering van een netwerk van satellieten. Dit systeem moet geluid, data en Internet-informatiestromen verzenden en de hele wereld bestrijken", verklaarde het kantoor van de Saudische IT-investeerder in een persbericht. Het is nog onbekend wat de precieze bestedingen en plannen zijn van het 'Internet-in-de-lucht'-project van Gates en telecommunicatie-pionier Craig McGraw.

Satellietnetwerk

Teledisc wil in de loop van de komende vier jaar een netwerk van 288 satellieten lanceren in een lage omloopbaan rond de aarde. Dit project is in z'n geheel ruim 9 miljard dollar waard en wordt gesteund door onder andere luchtvaartgigant Boeing. Alwaleed heeft in totaal al 846 miljoen dollar aan investeringen in de IT-sector gedaan. Hieronder vallen aandelen in Apple Computer, News Corporation, Netscape Communications en de telecommunicatiegroep van Motorola. Alwaleed verklaarde onlangs dat hij meer en meer wil beleggen in communicatie, technologie, amusement en nieuwsdiensten.   JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1430717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×