Managed hosting door True

Intel neemt belang in Platinum

 

Chipfabrikant Intel en softwareproducent Platinum Technology zijn een intensieve samenwerking aangegaan die ondermeer een forse investering van Intel omvat.

De twee firma's hebben nog niet onthuld wat de totale waarde is van deze financiële injectie. Intel-woordvoerders delen mede dat de orde van grootte 'vergelijkbaar is met eerdere investeringen'. Die variëren echter tussen de 3 en de 70 miljoen dollar. Analisten schatten de waarde van deze overeenkomst op ruim 40 miljoen dollar.
Met de financiële injectie van Intel neemt Platinum de Landesk Configuration Manager van de chipgigant over en combineert het deze beheersoftware met elementen van diens eigen database- en systeembeheer-technologieën. Van het hieruit voortkomende geïntegreerde product wordt Intel dan weer de enige licentiehouder. Het doel van deze samenwerking is het verbreden van het klantenbestand voor Landesk en het vereenvoudigen van systeembeheer voor grote bedrijven.
De twee firma's nemen het hiermee rechtstreeks op tegen concurrenten als IBM's Tivoli Systems en BMC Software. Landesk is nu een hulpmiddel voor het beheren van hardware en besturingssystemen op het Intel-platform. Uiteindelijk moet het hardware-onafhankelijke software worden die ook applicaties en andere hulpmiddelen in heterogene omgevingen kan besturen. Hieronder vallen ook Unix- en mainframe-systemen.    JB
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1430733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×