Intel neemt belang in Platinum

Chipfabrikant Intel en softwareproducent Platinum Technology zijn een intensieve samenwerking aangegaan die ondermeer een forse investering van Intel omvat.

De twee firma's hebben nog niet onthuld wat de totale waarde is van deze financiële injectie. Intel-woordvoerders delen mede dat de orde van grootte 'vergelijkbaar is met eerdere investeringen'. Die variëren echter tussen de 3 en de 70 miljoen dollar. Analisten schatten de waarde van deze overeenkomst op ruim 40 miljoen dollar.
Met de financiële injectie van Intel neemt Platinum de Landesk Configuration Manager van de chipgigant over en combineert het deze beheersoftware met elementen van diens eigen database- en systeembeheer-technologieën. Van het hieruit voortkomende geïntegreerde product wordt Intel dan weer de enige licentiehouder. Het doel van deze samenwerking is het verbreden van het klantenbestand voor Landesk en het vereenvoudigen van systeembeheer voor grote bedrijven.
De twee firma's nemen het hiermee rechtstreeks op tegen concurrenten als IBM's Tivoli Systems en BMC Software. Landesk is nu een hulpmiddel voor het beheren van hardware en besturingssystemen op het Intel-platform. Uiteindelijk moet het hardware-onafhankelijke software worden die ook applicaties en andere hulpmiddelen in heterogene omgevingen kan besturen. Hieronder vallen ook Unix- en mainframe-systemen.    JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.