NEC investeert door in Packard Bell

NEC en Groupe Bull hebben vorige week hun grip op Packard Bell verstevigt door hun belang in die PC-producent te vergroten met nog eens 300 miljoen dollar.

Hierdoor bezit NEC nu een aandeel van 1,3 miljard dollar, oftewel 49 procent, in Packard Bell. Groupe Bull heeft bijna 13 procent in handen. Vorige week deden er ook berichten de ronde dat de PC-producent ruim duizend banen zou schrappen wegens toenemende concurrentie van grote, efficiëntere producenten zoals Compaq, Hewlett-Packard en Dell. Packard Bell ontkent dit.
NEC stootte zijn PC-activiteiten vorig jaar af en combineerde de desbetreffende divisies met Packard Bell in een houdstermaatschappij waarbij eerstgenoemde een aandeel van 20 procent had. Deze verschuiving was bedoeld om de computer-activiteiten van het Japanse NEC wereldwijd te verbreiden. Daarnaast moest dit de Japanse firma transformeren in een directe-verkoper. Sindsdien heeft NEC diens belang in deze houdstermaatschappij langzamerhand vergroot. Het deel dat in bezit is van NEC bedient alleen bedrijfsklanten, terwijl het Packard Bell-gedeelte zich exclusief richt op consumenten. De nieuwe investering van 300 miljoen dollar wordt gebruikt door de NEC-divisie om diens 'build-to-order'-fabricage uit te breiden.   JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.