Hynix weer gered

Hynix is eind vorig jaar voor de derde maal van de ondergang gered. De Zuid-Koreaanse chipproducent kampt echter nog altijd met zware schulden. De Duitse concurrent Infineon beticht de Zuid-Koreaanse overheid van oneigenlijke steun.

De schuldeisers van het verlieslijdende Hynix besloten na spoedoverleg vier miljard van de ruim zeven miljard dollar schuld niet direct op te eisen. De groep banken, onder aanvoering van de grootste schuldeiser Korea Exchange Bank, ruilt ongeveer 40 procent van de vier miljard in voor een groter belang in het noodlijdende bedrijf. De waardeverhouding bij deze aandelenkoop is 27 op 1. De rest van de schuld valt nu onder langere terugbetalingstermijnen.
De banken weigeren wel nieuwe leningen te verstrekken. Om bij te blijven in de snelle halfgeleidermarkt heeft Hynix echter geld nodig voor investeringen in nieuwe productiefaciliteiten en productlijnen. Analisten zien dan ook weinig hoop voor de chipproducent indien die zelfstandig blijft in de huidige marktsituatie. Echte redding voor Hynix zou zitten in overname door een branchegenoot of het aantrekken van de chipmarkt.

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.