Ontslagen bij AST door concurrentie

Door de hevige concurrentiestrijd aan het PC-front ziet AST Research zich genoodzaakt te reorganiseren. De PC-fabrikant heeft besloten de 'hobby-markt' de rug toe te keren en wil zich concentreren op de zakelijke sector. Door de herstructurering in Noord-Amerika en het Verre Oosten dreigt er ontslag voor ruim 1100 medewerkers, wat neerkomt op 35 procent van het totaal aantal medewerkers.

In de PC-fabrieken wordt 'build-to-order' geïmplementeerd en de productie in Fort Worth (TX) wil men gaan beperken. Daarnaast gaat men in Azië een beroep doen op de productiefaciliteiten van moedermaatschappij Samsung Electronics. Ook de Europese vestigingen zullen volgens het management niet ontkomen aan een reorganisatie. Binnenkort wordt bekend hoe men de Europese organisatie gaat stroomlijnen. In april werd na de overname door Samsung het personeelsbestand al met een kwart verminderd.   HB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.