Philips Trimedia-processor geduchte concurrent MMX

Philips Semiconductors heeft op de Macworld Expo te San Francisco haar nieuwe trots, de Trimedia processor, getoond. Rond deze processor zal een nieuwe generatie van multimedia-systemen worden gebouwd.

Bezoekers van de beurs konden kennismaken met Mpeg-2 video op de nieuwe processor. Een verbeterde geluidskwaliteit en grafische weergave zijn hiermee mogelijk. Ook werd de geavanceerde Mpeg-4-techniek getoond, die moet leiden tot een hele reeks van nieuwe applicaties.
De Trimedia-processor blijkt al in staat te zijn tot geavanceerde vormen van videoconferenties, AC-3 'surround sound' audio en audiosynthese. Het voornemen bestaat de processor in te bouwen in nieuwe Apple-computers. De processor wordt gezien als een concurrent van de nieuwe MMX-processors van Intel (zie elders op deze pagina).

Programmeeromgeving

Trimedia zou heel flexibel zijn en een open programmeeromgeving bieden. De processor heeft de kracht om audio, video, graphics en communicatie-data gelijktijdig te verwerken. De mediaprocessor gebruikt een vliw (very long instruction word) architectuur en innovatieve compilers om meerdere handelingen tegelijk te kunnen uitvoeren.
Eerder maakte Philips Semiconductors de komst bekend van de Trimedia Software Ontwikkel Omgeving (SDE) voor de ondersteuning van de processor voor toekomstige multimedia-systemen. Keith Flagler, algemeen directeur van de Trimedia-produktgroep van Philips Semiconductors, benadrukt dat deze processoren gemakkelijk zijn te programmeren. De open software-omgeving stelt ontwikkelaars en ontwerpers van computersystemen in staat hoog presterende multimedia-applicaties te maken.
Applicatie-ontwikkelaars die gebruik maken van de ontwikkelomgeving kunnen beproefde code afkomstig van applicatie-ontwikkelingsbibliotheken inbouwen, waaronder code voor Mpeg-1 en Mpeg-2, modems, audiosynthese en AC-3. Dit kan de ontwikkelingstijd en de uitgaven verder beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-10T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.