MS blaast CE nieuw leven in

Volgens Microsoft gaan Casio Computers, Compaq, Hewlett-Packard en Symbol Technologies gebruik maken van de nieuwe versie van Windows CE. Dit systeem heet tegenwoordig Pocket PC en zal volgens Microsoft gebruikt worden in apparaten die de eerste helft van dit jaar al uitkomen. Daarmee lijkt er op het nippertje nieuw leven in Windows CE geblazen te worden.

Vorige week introduceerde Microsoft volgens de Financial Times de nieuwe versie, in aansluiting op een presentatie van Bill Gates over high-tech huizen voor iedereen naar het voorbeeld van zijn eigen huis. In die huizen moet Pocket PC veel toegepast worden.
Er komen ook al direct nieuwe applicaties voor Pocket PC, namelijk 'reader'-software voor een betere schermpresentatie en een nieuwe versie van de MS Media Player voor het afspelen van digitale muziek. Microsoft is ook bezig met 'elektronische-boeken' in een samenwerking met Barnes & Noble. Daarnaast wordt gewerkt aan applicaties van Pocket PC voor auto's en ook met 'personal tv', een techniek voor onder meer digitale tv-opnamen.  AG

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-14T00:00:00.000Z Arthur Graaff