Banken weigeren kredietverlening aan tegenstribbelend LG Semicon

De crediteuren van LG Semicon hebben vorige week unaniem besloten nieuwe leningen aan de Zuid-Koreaanse chipfabrikant te bevriezen. De aanleiding voor deze kredietweigering is het feit dat het bedrijf protesteert tegen de voorwaarden van de lang geplande, en van overheidswege verplichte, fusie met concurrent Hyundai Electronics Industries.

De krediet verlenende banken zijn ook overeengekomen verdere gesprekken te voeren over het al dan niet terugroepen van bestaande leningen. Dit meldt Bae Chan-Byung, president van de Commercial Bank of Korea dat de grootste schuldeiser is van de halfgeleiderproducent. "De crediteuren hebben besloten nieuwe leningen aan LG Semicon voor onbepaalde tijd uit te stellen omdat het bedrijf niet meewerkt aan de voorgestelde fusie", aldus de bankdirecteur.

Aanklagen

LG Semicon-president Koo Bon-Joon kondigt aan dat zijn onderneming de Amerikaanse dienstverlenersfirma Arthur D. Little gaat aanklagen wegens 'misvormde en oneerlijke' inschatting van de fusie. Dit adviesbureau zei vorige maand dat Hyundai bestuurscontrole moet krijgen van de nieuwe, gefuseerde organisatie. Eerder waren LG Semicon en Hyundai het eens geworden dat het in Boston gevestigde Arthur D. Little zou uitmaken wie de leiding in handen krijgt.
Deze samensmelting maakt deel uit van een nationale sanering van de Zuid-Koreaanse economie die hard is getroffen door de Aziatische crisis. Mocht de fusie doorgaan, dan leidt dit tot het ontstaan van de op één na grootste chipfabrikant ter wereld. Het gecombineerde bedrijf zou een marktaandeel hebben van 17 procent. Samsung, ook Zuid-Koreaans, is de leider en bedient 19 procent van de markt. Het samengaan van hardwarefabrikanten LG Semicon en Hyundai lijkt nu echter steeds onwaarschijnlijker.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.