EMC speelt in op groeiende vraag naar opslag

Opslagleverancier EMC zegt te profiteren van de toenemende vraag naar data-opslag. Het concern bedient een steeds groter deel van de markt met opslagproducten.

Joe Tucci, topman van EMC, stelde tijdens de jaarlijkse conferentie EMC World 2008 dat het aantal opgeslagen data jaarlijks met 60 procent toeneemt. 85 procent van de gegevens wordt opgeslagen en beheerd in bedrijfsomgevingen. De leverancier voorziet niet alleen grootzakelijke bedrijven en telecomproviders meer van oplossingen. Al enige tijd werkt EMC samen met ict-dienstverleners in de middenmarkt en rolt het producten en diensten uit voor kleine bedrijven en consumenten. Aankoop Iomega zorgt in dit laatste segment voor de betaalbare opslaghardware.

Verder werpt EMC zich tegenwoordig op als leverancier van beheeroplossingen voor het rekencentrum. Hierbij komt het terecht in het vaarwater van HP (HP Openview) IBM (IBM Tivoli) en CA (CA Unicenter). Verder kent het concern nog een vooraanstaande beveiligingstak (RSA). Die biedt oplossingen aan waarmee eerst de beveiligingsrisico's worden ingecalculeerd en dan pas de software wordt uitgerold en het beheer geregeld.

Op het gebied van documentbeheer ('ecm': enterprise content management) kondigt EMC aan dat het ingelijfde Documentum nauwer gaat samenwerken met het digitaliseringsonderdeel Captiva. Ook wil het zijn archiefzoekmachines verbeteren.

Nieuwe producten

De opslagspecialist presenteerde op EMC World 2008 een aantal nieuwe producten, zoals een nieuwe data-deduplicatie-oplossing, gecombineerd met nieuwe 'disk backup appliances', en EMC's VMware 'Site Recovery Manager'. Die werkt met Vmware-producten voor het beheer van 'disaster recovery processen'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-12T15:11:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.