NetApp verstevigt banden met datacenterpartners

Dataopslagleverancier NetApp groeit dankzij diverse partnerovereenkomsten met andere grote leveranciers, waarbij technologieën worden geïntegreerd. Dat zijn onder andere Microsoft, VMware, Fujitsu, IBM en Cisco. Via wederverkopers, serviceleveranciers en systeemintegratoren worden de gecombineerde oplossingen aangeboden. Dit zegt Peter Wilbrink, country manager van NetApp Benelux.

NetApp, dat in Nederland voor meer dan tachtig procent via partners verkoopt, heeft de banden aangehaald met onder andere VMware, Microsoft, SAP en Oracle. Zo kunnen klanten die gebruikmaken van VMware View 4.5 voortaan de unified storage-technologieën van NetApp inzetten voor grotere desktopefficiency. De fabrikant heeft verder nieuwe oplossingen voor opslagmanagement aangekondigd ter ondersteuning van de nieuwe VMware vSphere 4.1.

NetApp werkt ook nauw samen met Microsoft. Zo integreert het zijn beveiligingsoplossingen in de Microsoft Dynamic Data Center Toolkit for Hosters. Deze gezamenlijke oplossing is bedoeld voor cloud service providers die hun mkb-klanten betaalbare oplossingen voor dataprotectie willen bieden. De toolkit biedt voorbeeldcode en ondersteuning voor het opzetten van cloud services, gebaseerd op Windows Server 2008 R2 met Hyper-V en de Microsoft System Center Suite.

Cisco UCS

NetApp werk ook samen Cisco en VMware aan nieuwe oplossingen voor datacenters, aldus Wilbrink. Zo wordt de geïntegreerde netwerkoplossing Cisco Unified Computing System (UCS) gecombineerd met opslag van NetApp en virtualisatie van VMware. Deze oplossingen worden inmiddels in Nederland verkocht, onder andere door Telindus-Isit aan it-consultant Korton Group. Telindus-Isit heeft een totaaloplossing geadviseerd die naast UCS bestaat uit een storage-omgeving van NetApp. De softwarelaag van NetApp biedt volgens de dienstverlener flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om een dienst als Korton Online Backup technisch op een eenvoudiger manier aan te bieden.

Ook werken Cisco, NetApp en VMware nauw samen bij het initiatief Imagine Virtually Anything. Wilbrink: 'Ook KPN-Getronics, SLTN/Comparex en PQR bieden gecombineerde oplossingen van NetApp, Cisco en VMware. De partners krijgen verder ondersteuning van ons verkoopteam, dat kennis heeft van verticale markten.'

Fujitsu en IBM

Verder zijn Fujitsu en IBM belangrijke partners, aldus Willbrink. Fujitsu en NetApp werken aan de integratie van NetApp's oplslagmanagementsoftware in Fujitsu's resource management framework. Dat orchestreert dynamisch servers, netwerken, storage en software in logische systeemplatformen om applicaties op aanvraag te kunnen uitvoeren. De bedrijven hanteren een gezamenlijk go-to-market strategie voor complementaire producten. Daarnaast werken ze aan de integratie van NetApp V-series in Fujitsu Eternus opslagsystemen. Sinds kort biedt Fujitsu NetApp-storage aan resellers via distributeur Copaco.

IBM verkoopt NetApp in oem-verband via de IBM N-series. Dat legt NetApp volgens Wilbrink in Nederland geen windeieren. 'IBM-business partners verkopen deze storage-oplossingen aan klanten als SLTN, Tectrade en Computer SOS.'

Service providers

Een belangrijke groep zijn de serviceleveranciers en grote partners zoals Terremark, Rackspace, BT en T-Systems (met klanten zoals Shell en Philips), aldus Wilbrink: 'We hebben een speciaal programma voor service providers ontwikkeld, waarmee zij storage-as-a-service (StaaS) via de cloud kunnen aanbieden: het Partner Program for Service Providers. De serviceleveranciers bouwen een opslagdienst, de partners, zoals resellers en var's, brengen deze naar de markt. We leveren onze storagediensten via de cloud alleen via partners, zoals Rackspace en Terremark.'

Volgens Wilbrink kunnen partners meer verdienen aan services, zoals disaster recovery, backup en hosting, zoals T-Systems dat met SAP-applicaties doet. De fabrikant biedt zijn partners ondersteuning via het Get Successful-trainingsprogramma met informatie en een toolset, zegt Wilbrink: 'Partners bouwen daarmee een waardepropositie op voor hun eindklant, één oplossing om een efficiënte opslagomgeving te bouwen voor de klant. Efficiency, flexibiliteit en kostenefficiënte consolidatie zijn daarbij de trefwoorden. Samen met de partners worden de cases bij de klant uitgewerkt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

'EMC en NetApp gaan het meest profiteren'

NetApp beëindigt patentgeschil met Sun

NetApp integreert met VMware vCloud Director

Cisco en NetApp FCoE-oplossing met VMware

Meer Microsoft-tools in NetApp dataopslag

NetApp SANscreen 6.0 voor betere storage efficiency

NetApp sluit zijn boekjaar goed af

NetApp storage geschikt voor SharePoint 2010

NetApp levert nieuwe storagedienst

NetApp koopt opslagvirtualisatiebedrijf

Proact voorziet INHolland van NetApp-opslag

NetApp biedt nieuwe cloud-diensten

Partners redden winst van NetApp

NetApp steunt productie van Avatar-film

NetApp sluit aan op Cisco UCS en VMware

Cisco, NetApp en VMware vormen opslagtrio

NetApp: 5 tips voor cloudstorage

Fujitsu en NetApp samen in storage software

NetApp en Microsoft werken nauwer samen

NetApp ondersteunt gebruikers VMware View 4

Nieuwe NetApp SnapManager ondersteunt Microsoft

NetApp breidt MKB-portefeuille uit

MKBackup en NetApp gaan samenwerken

NetApp heeft een nieuwe CEO

Netapp introduceert cloud-infrastructuur

Oprichter NetApp doet zijn verhaal in boek

NetApp voldoet niet aan verwachtingen

'Dell, HP en IBM houden NetApp en EMC niet bij'

NetApp neemt Engenio van LSI over

NetApp mist omzet door tekort aan onderdelen

NetApp neemt cloudopslagbedrijf Akorri over

NetApp breidt offensief tegen EMC uit

NetApp storageportfolio vernieuwd


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-01T10:06:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.