HP Discover 2011: Dataopslag portfolio uitgebreid en geïntegreerd

HP levert opslag met snelle deduplicatie

HP heeft op de gebruikersconferentie Discover 2011 in Wenen bekend gemaakt dat hetaanbod van dataopslagsystemenwordt vernieuwd en uitgebreid. De leverancier introduceert de StorOnce backup appliance met nieuwe deduplicatie technologie waardoor data snel kan worden verwerkt en opgeslagen. Verder heeft HP samen met Microsoft de HP X5000 G2 network storage system ontwikkeld. De nieuwe producten maken onderdeel uit van het brede dataopslagaanbod van HP dat bestaat uit 3Par, Ibrix, StoreOnce, LeftHand en EVA.

HP introduceert een snelle op harde schijf gebaseerd backup systeem met deduplicatie toepassingen. Deze B6200 StoreOnce Backup System kan data verwerken en herstellen met een snelheid van 28TB per uur. Volgens David Scott, senior vice president van de HP Storage divisie speelt het B6200 StoreOnce backup systeem in op de snelle groei van data binnen organisaties. ‘Hierbij is deduplicatie de oplossing om goedkoop en meer data op te slaan. De B6200 StorOnce Back up System maakt een einde aan de slecht functionerende deduplicatie silo's. StorOnce gebruikt één deduplicatie architectuur. Verder corrigeert de appliance automatisch als een backup niet goed is uitgevoerd. De StoreOnce appliance is geschikt voor alle organisaties, van klein tot groot. Backup op harde schijf is goedkoper met goede deduplicatie. Organisaties willen sneller data opvragen.‘

HP StoreOnce neemt het op tegen een aantal soortgelijke deduplicatieoplossingen. Bijvoorbeeld EMC Data Domain, Avamar, Fujitsu, Quantum Dell/Compellent, IBM XIV en Oracle's Pillar Data Systems.

Microsoft

HP heeft verder met Microsoft een nieuwe network attached storage (nas) oplossing voor het opslaan voor grote hoeveelheden data voor Microsoft-omgevingen ontwikkeld. HP levert daarvoor het HP X5000 G2 network storage system. Het apparaat biedt volgens HP een efficiënte manier om de snel groeiende data op te slaan en te beheren van werknemers die met Microsoft sofware werken. Het opslagapparaat kan meer dan tienduizend gebruikers ondersteunen. De HP X5000 G2 heeft meer dan 100TB aan capaciteit.

3Par, Ibrix, StoreOnce en LeftHand

David Scott zegt dat de nieuwe dataopslagproducten onderdeel zijn van breed aanbod van diverse opslagsystemen. Dat zijn onder anderede door HP gevoerde vier dataopslagproducten 3Par, Ibrix, LeftHand en StoreOnce. De technologie van 3Par staat bekend om zijn virtualisatie (fysieke opslagentiteiten samengevoegd in een logische storage pool, die opgedeeld in stukken wordt gepresenteerd aan server systemen) en thin provisioning (alleen gegevens die beheerders daadwerkelijk gebruiken, worden opgeslagen). De dataopslagarrays vinden aftrek bij bedrijven met grote cloudomgevingen en aanbieders van IaaS (infrastructuur as a service). ‘3Par neemt het direct op tegen de Dell Compellent dataoplsagoplossingen', aldus Scott. Ibrix is leverancier van enterprise-class file serving software, inclusief gegevensbeveiliging, hoge beschikbaarheid en data management services voor de uitrol van extreme scale-out, cloud en high-performance computing. Ibrix is onder andere geschikt voor het verwerken en opslaan van ‘big data'. Lefthand Networks is leverancier van software voor virtuele sans (storage area networks) via iscsi. De Lefthand oplossingen concurreren direct met de Del EqualLogic oplossingen. Tussen deze overnames in ontwikkelde HP Labs de StoreOnce deduplicatietechnologie, aldus Scott.

De dataopslagproducten van 3Par, IBRIX, LeftHand en het door HP labs ontwikkelde StoreOnce kunnen samen integreren, vervolgt Dave Scott. Zo heeft HP het overgenomen 3Par geïntegreerd in zijn HP Converged Infrastructure aanbod. Hierbij wordt de dataopslagtechnologie van 3Par ingezet voor cloud storage diensten. Verder combineert HP de Ibrix nas gateway met 3Par, waardoor de leverancier unified storage kan aanbieden. Dat kan worden gecombineerd met de StoreOnce deduplicatie technologie, virtualisatie storage van LeftHand en Microsoft Exchange.

HP EVA

Klanten die oudere dataopslagtechnologie gebruiken zoals HP EVA kunnen volgens Scott rekenen op vernieuwingen. ‘We hebben voor HP EVA nieuwe technologie ontwikkeld zoals thin provisioning, dynamic volume migratie en storage tiering. De nieuwe generatie HP Enterprise Virtual Array (EVA) kan worden opgeschaald tot een halve petabyte. We hebben inmiddels wereldwijd meer dan honderdduizend HP EVA systemen verkocht. Klanten hebben vertrouwen in het HP EVA platform.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

" Klanten die oudere dataopslagtechnologie gebruiken zoals HP EVA kunnen volgens Scott rekenen op vernieuwingen " =====> "De nieuwe generatie HP EVA kan worden opgeschaald tot een halve petabyte "

Goh, dan door deze vernieuwing is mijn SAN-Storage klaar voor mijn VDI project! Zo ja, typisch verkooppraatjes en denkfout van (de meeste) klanten!
SAN-Storage is niet alleen maar diskruimte (halve Petabyte zoals hij toezegd)
Er zijn nog meer andere zaken waar een SAN-Storage oplossing aan moet voldoen zoals CPU en kracht van de controllers etc etc.
Misschien worden ook deze onderdelen mee geupgrade maar dat kan ik niet hier in dit artikel terug zien.

Ik sluit me aan bij Reza zijn mening.

Performantie van storageomgevingen komt enerzijds uit de disken en anderzijds uit de controllers.Per leverancier is dit verschillend. . De maximale opslag capaciteit is een leuk feitje maar zegt mij niet echt veel.

Trends als caching op flashmemory of SSD disks beginnen al redelijk standaard te worden. Ik neem dat hier gebruik van gemaakt wordt door de nieuw toegevoegde storage tiering optie.

Helaas is uit dit artikel niet te achterhalen welke overige features zoals deduplicatie, migration tooling, vmware intergratie, unified storage etc. etc. toegevoegd worden. Tevens is mij onduidelijk of voor de aanvullingen betaald moet worden of niet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-02T08:36:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.