Oracle start ook Internet-provider

Dit artikel delen:

In navolging van aartsvijand Microsoft start Oracle binnenkort met een eigen online dienstverlening. Dit 'MSN' van Oracle moet de acceptatie van de netwerkcomputer (NC) door consumenten vergroten. Dit stelde topman Larry Ellison vorige week tijdens een internationale conferentie in Parijs.

"Op korte termijn zult u horen over onze plannen om een Internet-provider op te zetten." Toch wilde Ellison nog niet zeggen wanneer deze nieuwe dienstverlening van start gaat. Wel wilde hij kwijt dat Oracle slechts de infrastructuur zal aanleggen, maar niet voor de inhoud zal zorgen. De informatie moet aangeleverd worden door uitgeverijen en andere bedrijven. Dit idee is te vergelijken met de opzet van netwerken als Compuserve en America Online.

Geen inhoud

Ellison zegt wereldwijd op zoek te zijn naar partners om de 'inhoud' van het netwerk vorm te geven. Kanttekening hierbij is dat Oracle een serie standaarden aangeeft, zodat gebruikers overal ter wereld over dezelfde soort diensten kunnen beschikken.
Wederom profileert Ellison zich als een denker met Amerika als centrum van de wereld. In Parijs zei hij ondermeer: "Ik verwacht veel van telefoonmaatschappijen. Meer dan van kabelexploitanten. Gezien de enorme concurrentie van de satelliet, hebben deze exploitanten niet genoeg geld om te investeren. Dat hebben ze ook nooit gehad."
Een dergelijke redenering mag dan in Amerika valide zijn, in Europa, en zeker in landen als Nederland en België, gaat deze zeker niet op. "De lokale telefoonmaatschappijen hebben de juiste kennis en ervaring, en ze weten geld uit te geven. Dat is de combinatie die ik zoek." MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.