Clinton wil minder inmenging e-handel

Dit artikel delen:

De Amerikaanse president Clinton onthulde gisteren nieuwe richtlijnen voor de ontwikkeling van elektronische commercie. Hierin roept hij Internet-bedrijven op consumenten meer online-bescherming te bieden aangezien het Witte Huis de overheidsinmenging wil terugbrengen.

Clinton roemde in zijn toespraak wat zijn regering sinds 1993 heeft bereikt om te komen tot een open, wereldwijde markt voor elektronische commercie. "Ons standpunt is dat Internet een vrije handelszone moet zijn, maar ik denk dat we eerst nog flink wat te doen hebben, ook in de VS."
Tegelijk met de nieuwe richtlijnen presenteerde de president het eerste rapport over het 'Framework for global electronic commerce' dat voortaan jaarlijks moet verschijnen. Dit rapport is opgesteld door de vertrekkende technologie-adviseur Ira Magaziner en dient als een methode om overheidsbeleid voor elektronische handel te vormen.
Analisten verwachten dat de wereldwijde markt voor elektronische handel tegen 2003 een jaarlijkse omzet van tweehonderd miljard dollar genereert. De regering Clinton wil dat de Verenigde Staten in die internationale markt de eerste plaats bekleden.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker