Nederlanders scoren hoog in Thinkquest-finale

Dit artikel delen:

Nederlandse scholieren deden het opnieuw goed in de Thinkquest-competitie. Zij maakten deel uit van veschillende winnende teams.

Thinkquest is een specifieke Internet-wedstrijd voor scholieren van over de hele wereld en kent diverse categorieën. In twee daarvan, te weten 'Science & Mathematics' en 'Interdisciplinary' ging de eerste prijs naar Nederlandse deelnemers. In de laatstgenoemde categorie waren de tweede en derde prijs ook voor landgenoten.
Onno Faber van het Montessori Lyceum Herman Jordan uit Zeist ontving als winnaar bij Science & Mathematics een studiebeurs ter waarde van 15.000 gulden met zijn website 'Dolphins - The Oracles of the Sea'. Eenzelfde bedrag ligt klaar voor Jeroen Bakker van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur die met 'Volcanoes Online', winnaar werd bij categorie Interdisciplinary.
Simon Wisselink, momenteel student in Groningen, werd tweede met 'The Living Afrika'. Vorig jaar werd hij nog overall-winnaar met een site over de Himalaya. De derde prijs in deze groep ging naar Thijs Jacobs, leerling aan het Bernardinuscollege uit Heerlen, voor de web-pagina 'Death: An Inquiry Into Man's Mortal Weakness'.
In totaal waren 39 teams tot de finale doorgedrongen, waarvan vier met een Nederlandse deelnemer. Deze vielen uiteindelijk dus allemaal in de prijzen. De sites die tot stand kwamen in samenwerking met scholieren uit ondermeer de Verenigde Staten, Afrika en Australië zijn te bezichtigen op http://www.thinkquest.org/library/index.shtml.  HB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-04T00:00:00.000Z Henk Boot