PWC zoekt steun bij Microsoft en Sun

Dit artikel delen:

Pricewaterhouse Coopers (PWC) heeft een alliantie gesloten met Microsoft en Sun Microsystems. Doel is de versterking van de wereldwijde Internet-dienstverlening. De samenwerking kan worden gezien als tegenzet op het verbond dat Cisco Systems en Kpmg zijn aangegaan. PWC wil met zijn partners negen centra openen: eerst in Australië, begin 2000 in Europa en daarna in de Verenigde Staten en Azië.

De advies- en accountancykantoren zijn momenteel verwikkeld in een felle strijd om een plek op de markt voor elektronische handel. Ze zoeken daarvoor steun bij IT-bedrijven. Zo ontwikkelen Kpmg en Cisco gezamenlijk Internetdiensten voor zakelijke klanten. Inmiddels zijn er zes technologiecentra opgericht en werken er vierduizend consultants in de e-handeltak.
PWC kocht vorige maand het Amerikaanse multimediabedrijfje Studio Interactive en nam een belang van 12 procent in het web-ontwerpbedrijf Methodfive. Het concern heeft voor de komende drie jaar twee miljard dollar uitgetrokken om de Internet-dienstverlening op te tuigen. Het adviesbureau investeert dit geld in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten, en in het reorganiseren van de eigen organisatie. Het verwacht dat over vijf jaar de helft van de omzet gerelateerd is aan e-handel.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Rik Sanders