Zoeksoftware vindt nieuwe steun

Dit artikel delen:

De overname van zoeksoftwarespecialist Verity door Autonomy is een teken dat de hoogtijdagen voor de zoeksoftwaremarkt voorbij zijn. Grootmachten Google, Microsoft en IBM geven zoektechnologie bijna gratis weg.

Volgens Mike Lynch, ceo van Autonomy, zal de combinatie van Verity's kennis van zoeksoftware en Autonomy's expertise om ongestructureerde informatie te labelen via zijn IDOL-technologie (Intelligent Data Operating Layer) in een oplossing resulteren die bedrijven meer controle geeft over hun informatiesystemen. De integratie van de producten van beide bedrijven zal technologisch weinig problemen opleveren, omdat Verity zich er al jaren op voorstaat dat de software zo goed samenwerkt met het Autonomy-product. Verity-ceo Anthony Bettencourt zal de Amerikaanse activiteiten van Autonomy leiden.

Scepsis

De overname van Verity door Autonomy wordt door Matthew Brown, een analist van het onderzoeksbureau Forrester, met enige scepsis onthaald. "Door de overname van Verity lijkt Autonomy de krachtigste marktspeler te worden op het gebied van zoekmachines en informatieverzamelaars. Ook tegen deze combinatie zullen concurrenten als Convera, Endeca en FAST standhouden", verwacht de analist. "Dat komt omdat dit marktsegment niet in staat is geweest om het bedrag van één miljard dollar te genereren voordat grootmachten als Google, IBM en Microsoft fundamentele zoekalgoritmen tegen wegwerpprijzen weggaf."

 
Erik Vlietinck

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-25T00:00:00.000Z Erik Vlietinck
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.