Newconomy ontpopt zich als automatiseerder

Dit artikel delen:

Na het vertrek van oprichter Maurice de Hond vorig jaar augustus is Newconomy hard op weg een 'normale' automatiseerder te worden. De voormalige internethoogvlieger heeft systeemintegrator Citee overgenomen. Nieuwe acquisties volgen.

De internet-participatiemaatschappij kocht eerder deze zomer webbureau Explainer DC en Elsevier Training (een belang van 50 procent) en bestaat nu uit een kleine vierhonderd medewerkers. Het Haagse Citee ((38 miljoen euro omzet, 320 medewerkers) vormt het hart en bedient als systeemintegrator de bovenkant van het midden- en kleinbedrijf. Met Explainer DC en Elsevier Training erbij zijn de eigen activiteiten voor e-handel en elektronisch leren versterkt.
Guus Budel - samen met Peter Kastelein oprichter/aandeelhouder van de in 1998 gestarte firma - noemt Citee een stabiel bedrijf. "We hebben ons niet vergaloppeerd aan grote overnames en moeizame integratieprocessen." Toch dreigde het afgelopen mei even mis te gaan door het bankroet van Landis, het netwerkbedrijf dat Citee inlijfde begin 2001. Budel en Kastelein waren in staat Citee met behoud van medewerkers en klanten via de curator weer terug te kopen. Een paar maanden later verkocht het duo de firma opnieuw, nu aan Newconomy. "Dit moesten we goed aan ons personeel uitleggen", zegt Budel. "Citee blijft zelfstandig, maar we zijn nu beursgenoteerd. Daarmee kunnen we onze toekomstige groei financieren en zijn we zichtbaarder in de markt. Voor medewerkers blijft eigenlijk alles bij het oude."
Newconomy heeft Citee overgenomen via een aandelenemissie en negen miljoen euro in contanten, voor de helft betaald uit eigen middelen en voor de helft uit achtergestelde leningen, verstrekt door Budel en Kastelein.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-15T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.