Amsterdam krijgt Internet-terrein

Dit artikel delen:

De Amsterdamse Bijlmer krijgt naast voetbalstadion Arena een industrieterrein voor Internet-bedrijven.

Het gebied wordt veertigduizend vierkante meter groot en moet begin 2001 gereed zijn. Het terrein krijgt de naam 'Icity' en zal ongeveer 35 duizend vierkante meter aan kantoorruimte bieden. De overige ruimte wordt vrijgehouden voor vergaderruimtes, zalen (auditoria), terrassen, restaurants en enkele hotelkamers. Begin volgend jaar gaat de eerste paal in de grond.
De opdracht voor de bouw van dit Internet-dorp is afkomstig van Internet City BV. De ontwikkeling is in handen van IBB Kondor BV uit Sassenheim en Mainland BV uit Heemstede. De totale kosten voor de aanleg van Icity liggen op 170 miljoen gulden.
Onder het terrein komt een breedbandig glasvezelnetwerk te liggen dat een directe verbinding moet krijgen naar de Internet-backbone. Ook faciliteiten voor draadloze Internet-communicatie worden verwerkt in de bouw.
De gemeente Amsterdam is enthousiast en diverse IT-bedrijven zouden al in de rij staan voor een eigen locatie in Icity. Ondertussen heeft de gemeente Eindhoven al contact opgenomen met Amsterdam om dit idee ook in de Brabantse stad uit te voeren.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.