'Ik leer waanzinnig veel'

Arjan van der Pol, webontwikkelaar

Dit artikel delen:

Uitvinden, nieuwe dingen bedenken, slimme oplossingen verzinnen. Van kinds af aan waren dat de dingen die Arjan van der Pol boeiden. Hij koos voor HTS Werktuigbouwkunde: die studie leek goed aan te sluiten bij zijn belangstelling. Maar met een kleine omweg heeft hij zijn draai uiteindelijk gevonden in de IT.

"Het is eigenlijk heel vreemd gegaan. Na mijn afstuderen werkte ik bij mijn stagebedrijf. Maar ik kwam er al snel achter dat ik wat anders wilde. Toen ik na een operatie thuis zat te herstellen, begon ik zwaar te internetten. In die tijd is mijn interesse voor die technologie enorm gegroeid. Het is een heel innovatief gebied: er moet nog zoveel verzonnen worden. Werktuigbouw is een veel statischer vak."
Via het informele circuit vond hij snel een nieuwe baan als webontwikkelaar bij CSG Labs; een klein bedrijf dat technologische vernieuwing hoog in het vaandel heeft staan. "Ze zijn de bedenkers van Starboard, beveiligde portaalsoftware waarmee je zonder programmeren zelf een portaal in elkaar kunt zetten. Daarnaast houden ze zich bezig met detachering." Van der Pol werkt voorlopig aan interne projecten. "Ik denk dat ik hier wel op mijn plek ben. De baan is eigenlijk nóg interessanter en leuker dan ik gedacht had. Het werk boeit me omdat er zoveel verzonnen moet worden; ik leer waanzinnig veel. Bovendien is de sfeer goed. Hard werken, maar heel uitdagend. Ik heb heel veel lol."

Spuitrobot

De studie Werktuigbouwkunde is niet helemaal voor niets geweest. Van der Pol legt een link naar zijn afstuderen, toen het hem - tegen alle verwachting in - lukte een oude spuitrobot om te bouwen naar een polijstrobot. Hij bracht de robot in werking, ontwierp randapparatuur en programmeerde het apparaat. "Tot die tijd was ik maar een gemiddelde HTS-student, maar toen werd ik ineens het reclame-object van mijn school", voegt hij lachend toe. "Maar ik ben er achter gekomen dat creatief nadenken mijn sterke punt is, en dat is ook wat ik nu in mijn werk doe."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Edith van Gameren
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.