Internet-economie groeit als kool

Dit artikel delen:

De groei van de Internet-economie is niet te stuiten. In Amerika zal het web dit jaar zorgen voor een omzet van 507 miljard dollar. Dat is 67 procent meer dan in 1998. Behalve transacties die langs elektronische weg tot stand komen, zijn hierbij de omzetten van bedrijven die hardware, software en diensten leveren voor Internet meegeteld.

Dit blijkt uit een onderzoek dat de universiteit van Texas heeft gedaan naar de omvang van de Internet-economie. Opdrachtgever was Cisco (netwerken). In Amerika werken 2,3 miljoen mensen voor bedrijven die hun bestaansrecht ontlenen aan Internet. Samen zijn ze goed voor ongeveer 6 procent van het bruto nationaal product. De meeste economische groei komt van kleinere bedrijven. De tien grootste Internet-bedrijven zorgen voor 27 procent van alle Internet-omzet. De onderzoekers vinden dat betrekkelijk weinig.
De studie is gebaseerd op de resultaten van 3400 Amerikaanse ondernemingen (met een totaal van 305.000 werknemers), die (een deel van) hun inkomsten aan Internet ontlenen,
Elektronische handel gaat dit jaar verdubbelen. Amerikaanse bedrijven die producten over Internet verkopen, zien hun omzetten stijgen tot 170 miljard dollar. Deze bedrijven hebben dit jaar ook 394.000 nieuwe banen gecreëerd die gerelateerd zijn aan Internet. In totaal bedraagt de werkgelegenheid daar ruim 900.000. Voor de rest van de omzet zorgen behalve IT-bedrijven, intermediairs voor elektronische transacties. Te denken valt aan on-line reisbureaus, effectenmakelaars en ticketbureaus.  CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Correspondent