Inleners huiverig voor investering

XML-code vereenvoudigt administratie

Dit artikel delen:

De meeste uitzendbureaus zijn allang klaar voor het vergemakkelijken van hun administratie met XML-code. Nu de bedrijven die uitzendkrachten inhuren nog; die moeten inzien dat het aanpassen van hun ict geld oplevert.

Dat stelt ECP, het platform voor elektronische commercie in Nederland. Onder aanvoering van dit platform zetten vertegenwoordigers van uitzendorganisaties en inleenbedrijven begin oktober hun handtekening onder een XML-specificatie die het uitwisselen van gegevens onderling moet vergemakkelijken. Dat was eerder dit jaar aangetoond met proeven van onder meer uitzendbureau Manpower en inlener Nuon.

Geen kerntaak

ECP richt zich de komende tijd op de bedrijven die veel medewerkers inhuren, zoals TPG, ABN Amro en IBM. Woordvoerder Freek Dessing: "Die willen we laten zien dat de investering die nodig is om hun ict-systemen aan te passen de moeite waard is." Dat soort aanpassingen is voor deze bedrijven geen kerntaak, zo stelde Paul Brackel, voorzitter van het XML-initiatief voor uitzendkrachten, bij de ondertekening. Brackel is bij Unilever verantwoordelijk voor de invoering van elektronische inkoopsoftware.
ECP hoopt dat softwarebedrijven als Oracle, SAP en Microsoft de XML-code voor de uitzendbranche zullen inpassen bij een volgende opwaardering van hun pakketten. De code is gebaseerd op de XML-specificatie voor personeelsmanagement, HR-XML. Dessing vertelt dat deze code door TNO is aangepast aan de Nederlandse wetgeving en het uitzendwerk.
Het platform werd in 1997 door het ministerie van Economische Zaken en werkgeversorganisatie VNO-NCW opgericht om elektronisch zakendoen te stimuleren. Een van de projecten is de invoering van XML-code voor de uitzendbranche.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-22T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.