Interpol slaat alarm over Internet-misdaad

Dit artikel delen:

Overheden en politiekorpsen staan nogal machteloos in de strijd tegen Internet-criminaliteit. Dit probleem is de wetshandhavers boven het hoofd gegroeid. Raymond Kendall, secretaris-generaal van Interpol, gaf dit openlijk toe tijdens een congres van de Internationale Kamers van Koophandel.

Het fenomeen van misdaad via Internet heeft in korte tijd een enorme omvang gekregen. Het tempo waarin dit is gebeurd, heeft de opsporingsautoriteiten verrast. In het algemeen zijn deze dan ook niet voorbereid op Internet-criminaliteit, laat staan dat ze de snelle groei van dit fenomeen kunnen bijhouden. De training van computerdeskundigen bij de politie is ook laat op gang gekomen.
Een bijkomend probleem is het ontbreken van een wereldwijde aanpak. Als misdadigers Internet benutten voor traditionele vormen van criminaliteit en de misdaad zich binnen één staat afspeelt, is de nationale wetgeving nog wel bruikbaar.
De Internationale Kamers van Koophandel gaan een speciale afdeling oprichten om Internet-criminaliteit te bestrijden. Daarbij zal de nadruk liggen op preventie en voorlichting.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.