Ilse krijgt Duitse en Franse versie

Dit artikel delen:

De Nederlandse Internet-zoekmachine Ilse moet een export-artikel worden. De zoekmachine, die technische studenten uit Eindhoven hebben ontwikkeld, krijgt Duitse en Franse versies. Ilse zoekt nog naar financiers. De jonge onderneming die momenteel uit vier werknemers bestaat, denkt die snel te kunnen vinden.

Ook andere, internationaal bekende zoekmachines zoals Lycos en Altavista brengen edities in verschillende talen uit. Altavista van Digital Equipment is hiermee het verst gegaan. Deze zoekmachine kan ook in de Nederlandse taal en uitsluitend naar Nederlandse websites zoeken.
Ook Lycos waarachter de Duitse uitgever Bertelsmann schuilt, richt zich in toenemende mate op nationale deelmarkten. Regionalisatie lijkt de trend en Ilse wil daar niet bij achterblijven. Door buitenlandse zoekmachines te ontwikkelen hoopt het Eindhovense bedrijfje ook interessanter te worden voor grote adverteerders. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.