Verborgen informatie vinden met I-catcher

Dit artikel delen:

Om 'verborgen' informatie uit allerlei databanken te lichten is AT1 Nederland opgericht. Dit samenwerkingsverband werd voor de Nederlandse markt opgezet onder leiding van de Amerikaanse leverancier van zoeksoftware PLS. In dit nieuwe AT1 Nederland zitten behalve PLS ook Mosion en Info Agent. Het beheer van de technische infrastructuur is uitbesteed aan Roccade Megaplex.

Tijdens de beurs Internet in Business werd de zogenoemde 'i-catcher service' voor het eerst gedemonstreerd. Deze dienst biedt gebruikers een blik op de enorme hoeveelheid commerciële informatie die bij diverse bronnen digitaal voorhanden is, maar nog niet via het Internet of anderszins beschikbaar wordt gesteld. Deze informatie is te ontsluiten via een eenvoudige zoekopdracht of automatische attendering. Dit gebeurt op basis van een persoonlijk op te geven interesse-profiel. PLS zegt de meest relevante documenten uit meerdere bronnen tegelijk te kunnen tonen.

Eerste stap

Het systeem is zo opgezet dat de informatieleverancier de controle behoudt over de eigen data. Speciale software maakt automatisch samenvattingen van de informatie bij de leverancier. Deze samenvattingen worden, tezamen met enkele belangrijke woorden uit het document naar een centrale computer gestuurd. Gebruikers en 'agenten' doorzoeken de informatie daar en halen de documenten pas op, als deze door gebruikers worden opgevraagd en zijn afgerekend. De informatie verlaat de leverancier pas als die daadwerkelijk is verkocht. Dit gaat per document. Het staat de leveranciers vrij de prijs hiervan te bepalen.
Tot de informatieleveranciers die aan 'i-catcher' meedoen, behoren Elsevier Science, VNU en City Online (Wegener Dagbladen). www.i.catcher.nl is de eerste stap naar een Europees netwerk van dergelijke diensten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.