Italiaans Tiscali verschalkt grote broer World Online

Dit artikel delen:

Internetaanbieder World Online is opgeslokt door zijn Italiaanse concurrent Tiscali. Het door de beursaffaire zwaar aangeslagen bedrijf gaat voor een koopje van de hand. De naam World Online zal verdwijnen; dat geldt niet voor de claims van boze beleggers.

Binnen een half jaar na zijn desastreus verlopen beursgang houdt Internetaanbieder World Online op te bestaan als zelfstandig bedrijf. Voor een bedrag per aandeel dat minder dan de helft is dan de introductiekoers, neemt het Italiaanse Tiscali zijn Nederlandse concurrent over. Tiscali betaalt 20 euro per aandeel, in eigen aandelen, wat leidt tot een totaal overnamebedrag van 5,8 miljard euro.

Fantastische transactie

James Kinsella, voorzitter van de raad van bestuur van World Online, verklaarde dat het voor de aandeelhouders van World Online een fantastische transactie is. Dat geldt in ieder geval voor de grootste aandeelhouders, de familie Sandoz en beleggingsmaatschappij Reggeborgh. De ruim 15.000 beleggers die zich hebben gemeld bij de Vereniging Effectenbezitters (VEB) om juridische actie te ondernemen, zetten deze actie gewoon door. Dat geldt ook voor advocaat B. van der Goen, en de advocaten Spong en Hammerstein.
Renato Soru, oprichter en ceo van Tiscali, ziet geen probleem in de juridische acties van gedupeerde beleggers. Hij verklaarde tijdens een persconferentie dat hij met de overname een weloverwogen risico neemt. Met World Online, dat zowel meer geld in kas heeft, als beschikt over meer abonnees, lijkt hij dan ook een goede slag geslagen te hebben. Met een totaal aantal van 4,6 miljoen abonnees wordt Tiscali op het Duitse T-online na de grootste Internetaanbieder van Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.