Nederlandse e-handel in jaar verdubbeld

Dit artikel delen:

Dit jaar hebben 828.000 Nederlandse Internetgebruikers online spullen gekocht. In totaal besteedden zij voor één miljard gulden via het net, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Dit blijkt uit het onderzoek Electronic Commerce in Nederland van Multiscope. Het onderzoeksbureau verwacht dat volgend jaar 1,8 miljard gulden uitgegeven zal worden aan elektronische handel. Van alle bestedingen is 60 procent als zakelijk aan te merken.
Bijna 80 procent van de ondervraagden maakt zich wel eens zorgen over de veiligheid van Internet. Ongeveer 10 procent heeft op dit gebied slechte ervaringen, waarbij het voornamelijk gaat om een onjuiste afhandeling van de order, frustratie over een afspraak of fraude met de betaalkaart.
Nederland telt momenteel 2,3 miljoen Internet-gebruikers. Het aantal vrouwen dat over het wereldwijde netwerk surft neemt sterk toe. Hun aandeel is nu 23 procent.  JBM

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem