Internet content-providers verenigen zich in 'Stipt'

Dit artikel delen:

AMSTERDAM - Een veertigtal bedrijven heeft zich als lid aangemeld bij Stipt, de branchevereniging van Internet content-providers. Tijdens de eerste vergadering vorige week vrijdag is besloten een gedragscode op te stellen die moet leiden tot een professionalisering van het vak.

Momenteel is het voor opdrachtgevers moeilijk te bepalen welke bedrijven geschikt zijn om de produktie van een website aan uit te besteden. Hetzelfde geldt voor bedrijven die technische faciliteiten aanbieden voor communicatie met Internet-technologie. De afgelopen tijd zijn de content-providers op Internet als paddestoelen uit de grond geschoten. Sommige aanbieders zijn bonafide. Maar er zijn ook lieden die even snel een slaatje uit deze rage willen slaan.

Profiteurs

Volgens initiatiefnemer Frank van Oirschot vragen bepaalde 'profiteurs' voor het maken van een eenvoudige web-site zonder blikken of blozen wel het twintigvoudige van wat anderen aanbieden. Waar de een 25.000 gulden vraagt voor een eerste opzet en 2000 gulden per maand voor onderhoud aan de 'site', brengt de ander 2000 gulden aan initiële kosten in rekening en 100 gulden per maand voor onderhoud.
Potentiële opdrachtgevers hebben op het ogenblik nauwelijks een houvast. Volgens Van Oirschot is er grote behoefte aan duidelijke, objectieve criteria waarop bedrijven mogelijke leveranciers van Internet-technologie vooraf kunnen beoordelen. Een gedragscode kan al heel wat verwarring wegnemen. In zo'n gedragscode staat bijvoorbeeld dat leden van de branchevereniging alleen opdrachten accepteren waarvoor zij zichzelf voldoende competent achten. In voorbereiding is een stippensysteem, waarmee elke aanbieder zijn sterke en zwakke punten kan aangeven. Te denken valt aan onderdelen als vormgeving. Vervolgens zou door een commissie kunnen worden getoetst of deze kwalificaties met de waarheid stroken.
Van Oirschot vindt het ook belangrijk dat de Stipt-leden voortdurend aandacht besteden aan opleidingen. Verder is het zaak dat ze realistisch zijn in de rapportering en prognose van projectvoortgang, performance, tijd en kosten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.