Standaarden voor handel op Internet

Dit artikel delen:

Tien IT-bedrijven doen mee aan het OTP-initiatief. In het project, de afkorting staat voor Open Trading Protocol, zullen standaarden en protocollen voor handel op Internet worden ontwikkeld. De deelnemers aan OTP hopen dat met dit protocol in de toekomst handelaren, detaillisten en kopers op Internet handel kunnen drijven, ongeacht welke hardware of software de koper gebruikt, of welke methode van betalen hij prefereert.

De deelnemende bedrijven zijn AT&T, HP, Mastercard, Open market INC, diverse banken, Mondex, BT, Cybercash, Dot Matrix, Hitachi, IBM, Nokia, Oracle, Sun Microsystems, Actra, Unisource en Verfifone. Het OTP-protocol zal voor iedereen, ontwikkelaars, bedrijven en individuen, beschikbaar zijn. Het initiatief komt op een moment dat het handelsvolume op Internet (nog steeds) tegenvalt. Men verwacht echter dat rond het jaar 2000 op Internet voor vele miljoenen guldens verhandeld zal worden. LK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Leo Klaver
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.