Tap helpt Nlip aan groei

Dit artikel delen:

De branchevereniging van Nederlandse isp's Nlip groeit weer. Nieuwe leden komen vooral af op de centrale aftapvoorziening en het meldpunt voor illegaal materiaal.

Sinds het begin van de zomer is het ledental van Nlip gegroeid van 45 naar rond de zestig. Nieuwe leden komen vooral af op de centrale voorziening waarmee zij aan de aftapplicht kunnen voldoen. Het Agentschap Telecom, dat valt onder het ministerie van Economische Zaken, is bezig met een rondje langs de Nederlandse internetaanbieders om hen te wijzen op hun plicht om het verkeer op het eigen netwerk aftapbaar te maken voor de Nederlandse opsporingsdiensten.
Ook het meldpunt voor illegaal materiaal op internet dat de Nlip en het ministerie van Justitie begin dit jaar in het leven riepen, is populair onder aspirant-leden, meldt Nlip-woordvoerster Anne-Wil Duthler. De branchevereniging is samen met de Europese tegenhanger Euroispa bezig met een lobby om een Europees voorstel voor een jarenlange opslag van verkeersgegevens van tafel te krijgen. < BR CLEAR=LEFT>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.