Internet Explorer aangepakt

Dit artikel delen:

Softwaregigant Microsoft heef eind juli een nieuwe versie van de browser Internet Explorer uitgebracht, waarin een aantal ernstige lekken zijn aangepakt.

De kwetsbaarheden maakten het voor computerkrakers mogelijk om systemen op afstand te besturen en daar eigen software op te installeren. Met dergelijke software zijn ingetypte wachtwoorden bij betaalrekeningen te achterhalen, bestanden te wissen en computers te misbruiken voor aanvallen op andere systemen. Vanwege de ernst van de problemen vallen deze aanpassingen buiten de maandelijkse zending van aanpassingssoftware door Microsoft.

Waarschuwing

Het concern adviseert gebruikers om de herziene versie zo snel mogelijk te installeren. De Waarschuwingsdienst voor computervirussen van de rijksoverheid raadde Windows-gebruikers sinds begin juni aan naar alternatieve bladersoftware uit te wijken. Calamiteitenteams in andere landen, waaronder US-Cert in de VS adviseerden hetzelfde. Bij de maandelijkse publicatieronde van aanpassingssoftware begin juli zat geen programmatuur voor de problemen in Internet Explorer.
Microsoft is ondertussen een ontwikkelteam aan het samenstellen om de browser opnieuw op de schop te nemen. Het concern wil hiermee het vertrouwen in deze software herstellen. Microsoft is ook een enquete onder gebruikers gestart om gewenste aanpassingen te inventariseren. Alternatieve browsers als Opera en Firefox knagen sinds enige maanden aan de dominante marktpositie van Internet Explorer. < BR>
 
Sytse van der Schaaf, waarin een aantal ernstige lekken zijn aangepakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-13T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.