Microsoft heeft problemen met tv-software

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de software voor interactieve televisie-diensten van kabelgigant UPC niet op tijd klaar, zo meldt persbureau Reuters. In Nederland moet interactieve televisie in september van start gaan, maar dan zonder het volledige softwarepakket van Microsoft.

Slecht nieuws voor UPC, dat voor eind dit jaar zo'n 30 duizend opzetkastjes wil afzetten. Met deze interactieve boxen zijn bijvoorbeeld toepassingen als films-op-aanvraag, spraakherkenning en breedband Internet via de televisie mogelijk.
Nu Microsoft de deadline lijkt te missen is de kans groot dat UPC sterk afgeslankte software moet gebruiken, zodat alleen basisfuncties als een elektronische programmagids en webbrowser beschikbaar komen. Hoewel analisten waarschuwen voor een premature introductie van de software, lijkt er voor UPC niet veel anders op te zitten. Uitstel van de televisie-dienst is volgens het kabelbedrijf geen optie, omdat het daarmee de lucratieve sinterklaas en kerst-periode mist. De vraag is echter of potentiële kopers zitten te wachten op een product dat, voorlopig althans, niet kan waarmaken wat het heeft beloofd. Het is dan ook niet helemaal uitgesloten dat UPC zijn kastjes uitrust met software van concurrenten van Microsoft.
Philips en Motorola produceren deze boxen. De Nederlandse elektronica-reus laat binnen het jaar 250 duizend UPC-exemplaren van de band rollen. Philips, dat zegt op schema te zullen leveren, heeft tevens een deal gesloten met AT&T. Het bedrijf zal 1 miljoen opzetkastjes gaan leveren aan de Amerikaanse kabelgigant.   CORR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.