Headhunter jaagt via Internet

Dit artikel delen:

Headhuntersbureau i.t. Career Support is een naar eigen zeggen "unieke" service op het Internet begonnen. Het Haagse bedrijf, gespecialiseerd in het traceren van automatiseringspersoneel, plaatst vacatures (geanonimiseerd) op een website. IT'ers die op zoek zijn naar een betrekking kunnen de site gratis raadplegen. Als ze geïnteresseerd zijn in een baan en geschikt zijn, brengt het wervingsbureau hen met de werkgever in contact.

Met de nieuwe service wil het bureau beter op de vraag naar personeel anticiperen. De automatiseringsbranche schreeuwt om nieuwe werknemers, maar het aanbod is onvoldoende. Gouden tijden voor headhunters dus, maar zelfs hen lukt het niet altijd om gekwalificeerd personeel te vinden. Er zijn bureaus die van lieverlee zoekopdrachten terug moeten geven aan de klant.
Op dit moment hebben vrijwel alle grote IT-firma's een eigen site met hun vacature-aanbod. Volgens Career Support bestaat er echter geen landelijk overzicht. Bovendien zou de toegankelijkheid van de bedrijfs-sites te wensen overlaten. Het zou te veel van het toeval afhangen of geschikte kandidaten langssurfen. De website van Career Support heeft daarom een link naar de homepage van World Online. Er wordt voorts hard gewerkt aan een zoeksysteem waarin criteria zoals vast- of detacheringsverband, salaris, branche en doorgroeimogelijkheden kunnen worden ingevoerd.
Uiteindelijk wil het bureau een landelijke dekking van openstaande vacatures bieden. De headhunter heeft reeds contact gelegd met twaalf bedrijven. De ondernemingen kunnen vooralsnog kosteloos hun vacatures plaatsen. Uiteraard vangt het werving- en selectiebureau wel een premie voor een geslaagde bemiddeling. SJ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-08T00:00:00.000Z Stan de Jong