Groei marktaandeel grootste providers in Nederland zet door

Dit artikel delen:

De top-tien van de Nederlandse Internet-providers heeft ruim 75 procent van de gebruikersmarkt in handen. Dit percentage bevestigt de voltrekking van de lang voorspelde concentratie in de providermarkt. Een en ander blijkt uit het Inter/Mediascope-rapport van onderzoeksbureau Multiscope. Vorig jaar bediende de top-tien 73 procent van de Nederlandse Internet-gebruikers en in 1996 60 procent.

Het onderzoeksbureau heeft de enquête uitgevoerd op het World Wide Web en geeft als kanttekening dat het beeld hierdoor enigszins vertekend kan zijn. Gebruikers moesten zich namelijk zelf aanmelden. "De ene provider heeft 'actievere' abonnees dan de andere", aldus Multiscope. Providers die Internet-toegang via de televisiekabel bieden, bedienen bij elkaar 7,5 procent van de markt. Deze groep is duidelijk sterk in opkomst, concludeert Multiscope.

Tevredenheid

Van de gebruikers van alle - meer dan honderd - providers in Nederland zegt 76,9 procent tevreden te zijn over zijn Internet-aanbieder. Dat is 0,4 procent minder dan vorig jaar. De top-tien Nederlandse providers krijgt van gebruikers een 7.1 als gemiddeld rapportcijfer. Ondanks de grote tevredenheid is 18,6 procent van de ondervraagde websurfers in 1997 van provider gewisseld. Overigens zijn de grootste niet de beste: Demon Internet heeft de meeste tevreden abonnees, terwijl het Planet Internet-cluster daar de tiende plaats inneemt.
Internet-gebruikers hebben rapportcijfers toegekend op basis van ondermeer de gebruiksvriendelijkheid van de software, de bereikbaarheid en kwaliteit van de helpdesk, de snelheid en de abonnementsprijs. Dat laatstgenoemde punt is tevens de voornaamste reden voor de keuze van een Internet-provider. Opvallend genoeg is de tweede reden voor die keuze de aanwezigheid van een lokaal inbelpunt. Terwijl dat juist het centrale element van Internet is: wereldwijd bereik via een lokaal toegangspunt.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor up-to-date informatie om te kijken wat de beste internet provider is: http://www.beste-internet-provider.nl

Het is helaas niet te zeggen welke internetprovider het beste voor iedereen is. Om toch een beste internet provider voor iedereen te kunnen noemen hebben we de beste internetproviders in drie categorieen ingedeeld.

Kijk eens op [URL="http://www.beste-internet-provider.nl/goedkoopste-internet-provider-nieuws/de-beste-internetprovider-vo.html"]beste internetprovider (NL website)[/URL]

Ik vond het ook moeilijk een goede internetprovider te vinden. Dit artikel (http://www.vergelijkadslprijzen.nl/beste-internet-abonnement.html) in de adsl gids op vergelijkadslprijzen.nl heeft me wel goed geholpen. Wees bewust waar je het abonnement voor gaat gebruiken en of je de helpdesk vaak nodig zult hebben. Bij sommige providers is bellen met de helpdesk namelijk erg duur.

Naast de grootste internetprovider hebben we nu ook de[URL=http://www.bestebreedbandinternetprovider.nl]beste internetprovider[/URL]. Ik zag net een paar geweldige aanbiedingen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker