Silicon Valley verzandt in Death Valley

Malaise leidt tot stagneren innovatie

Dit artikel delen:

Nu de geldkraan dicht gaat, komen de verhalen los over vervlogen technologische dromen. Overal verdwijnen start-ups die eens de motor achter de technologische vernieuwingen vormden. Maar niet alleen geld is schaars. Ook het aantal enthousiaste nieuwe ondernemers neemt sterk af. Nu opnieuw beginnen heeft meer weg van zakelijke zelfmoord dan van een middel om rijk te worden. En nog een veeg teken, dit jaar stapt slechts 3 procent afgestudeerden aan de School of Management van het MIT naar startende technologiebedrijven - tegen 11 procent vorig jaar.

Zestien maanden geleden richtte Andy Hertzfeld een veelbelovende onderneming op onder de naam Eazel. Het was de bedoeling om de krachtige serversoftware Linux zo simpel te maken dat consumenten die in hun pc's zouden kunnen toepassen. En Hertzfeld was bepaald niet van het type doctorandus; pas afgestudeerd en nog niet helemaal droog achter de oren. Hij was wel een van de belangrijkste ontwerpers van de software die de oorspronkelijke Macintosh zo vriendelijk maakte in het gebruik. Bovendien had hij al een andere onderneming opgestart, General Magic. Vorig jaar nog kreeg hij 13 miljoen dollar los van hoog in aanzien staande investeerders als Accel Partners en Dell Computers.

 


De auteur van deze bijdrage heeft (nog) geen toestemming gegeven voor elektronische publicatie. Raadpleeg de Computable van bovenstaande datum voor de complete tekst van dit artikel. Heeft u de betreffende Computable niet (meer) in uw bezit, bel dan (023) 546.3413.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-10T00:00:00.000Z Business Week