EU blundert bij aanvraag domein

Dit artikel delen:

De Europese Commissie (EC) verslikt zich in de aanvraag van de eigen domeinextensie .EU. In mei pochte de Commissie dat de extensie begin 2001 in werking zou treden. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), die beslist over domeinnamen, wacht echter nog steeds op de aanvraag.

"De Europese Commissie heeft het weliswaar gevraagd, maar niet zoals voorgeschreven", aldus Icann-woordvoerster Pam Brewster. De Commissie heeft tot 1 oktober de tijd om alsnog de juiste papieren in te vullen.

Detail

De Europese Unie gaat er te gemakkelijk vanuit dat de Icann het .EU-domein toelaat. De Icann baseert landencodes voor Top Level Domains puur op de ISO 3166-1 landenlijst, een lijst waarop de EU ontbreekt. Volgens de Commissie een detail; de ISO 3166-1 Onderhoudsorganisatie zou immers akkoord zijn.
Volgens deze organisatie hoort de EU niet op de lijst. Cord Wischhöfer, werkzaam bij de Onderhoudsorganisatie: "De EU is geen echt land." Na enig aandringen van de EU bleek de organisatie weliswaar geen bezwaar te hebben tegen het gebruik van EU voor een TLD-landencode. "Maar dit betekent niet dat we de Icann adviseren dat ook werkelijk te doen."  GH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.