Agency.com koopt Nederlandse Twinspark

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse internetbedrijf Agency.com heeft Twinspark uit Diemen overgenomen. Het standaardpakket IPS (Internet Publishing System) dat het Diemense bedrijf heeft, valt volgens Twinspark-directeur Patrick van Gent buiten de overeenkomst en is daarom in een aparte BV ondergebracht, genaamd Tridion. "Omdat Agency.com productontwikkeling niet tot zijn kernactiviteiten rekent."

Bij Twinspark werken in totaal 130 mensen, waarvan dertig bij Tridion. De overige honderd leveren diensten op het gebied van internettoepassingen. Agency.com heeft zijn hoofdkwartier in New York en is sinds 1995 actief op dezelfde markt als Twinspark. Volgens Van Gent heeft het gecombineerde bedrijf 850 personeelsleden waarmee het honderd miljoen dollar omzet realiseert. Hoeveel Agency.com betaalt voor Twinspark is niet bekendgemaakt.
Het effect van de overname op de dagelijkse praktijk is volgens de directeur niet groot. "Klanten merken er weinig van. Belangrijk is echter dat beide bedrijven kennis en ervaring gaan uitwisselen en meer internationale projecten kunnen hanteren." Twinspark is in 1996 opgericht en begon in Nederland net naam te maken met grote projecten bij onder meer KLM.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-30T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.