Videotex Nederland overweegt beursgang

Dit artikel delen:

Ondanks de matige groei van het aantal nieuwe Internet-gebruikers in Nederland beginnen World Access en Planet Internet voorzichtig aan een beursgang te denken. Videotex Nederland dat behalve beide Internet-aanbieders ook het 'oude' Videotex omvat, overweegt een beursgang over een jaar of twee.

Algemeen directeur Meijer denkt dat in 1999 de tijd daarvoor rijp is. Zijn plannen kunnen doorgaan als KPN in de rol van groot-aandeelhouder daarmee akkoord gaat. Ook ING Bank en Rabobank die samen ongeveer 30 procent van de aandelen bezitten, moeten hierin toestemmen. Meijer zal dan ook een aardige resultaten-ontwikkeling moeten laten zien.

Avonturen

Door een stringent kostenbeleid maakte de combinatie van World Access en de 'oude' videotex-diensten vorig jaar een bescheiden winstje. Meijer denkt dat kunstje dit jaar te kunnen herhalen, maar dan zal hij de resultaten van Planet Internet dat sinds het begin van dit jaar onder Videotex Nederland valt, moeten verbeteren.
Hij hoopt dit te realiseren met een zakelijke aanpak die weinig ruimte laat voor wilde avonturen. Een deel van de Planet-top vond dat hij daar nogal ver in ging en vertrok. Meijer wil internationale expansie. Dat vergt enorme investeringen boven op de miljoenen guldens die nodig zijn voor verbetering van de infrastructuur in eigen land. Dit geld zou via een beursgang binnen moeten komen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.